lördag 9 februari 2008

Sova på golvet

I natt sov vi på golvet i vardagsrummet, nyköpta IKEA sängen saknade förstås en mittbalk och kunde inte monteras ihop. Szallyh var mycket förundrad och nöjd. Tänk att ha en husse på mjuk madrass på golvet, helt tillgänglig för alla ömhetsbetygelser. Vaknade av en blöt nos i ansiktet.

VALPKURS
Vi hade bättre koll på körtiden till Kastlösa och kom tidigt till valpkursen. Två ny klasskamrater, franska bulldoggar hade tillkommit.

Szallyh blir hemskt speedad av alla hundar som hon så gärna vill leka med. Gåträningen går väl sådär, svårt att hinna berömma dom korta stunder det blir rätt. Inkallning, sitt- och liggträning sitter däremot som en "smeck".

Bäst är förstås lekstunden när alla hundar släpps loss. Ett springande utan hämningar. Här dom 4 vildaste i en något rörelsoskarp stilstudie.
Szally råkade skrämma en liten bulldog så den började jämra sig, då avbröt hon direkt.. bra.. hon vet hur det är att bli rädd.
Szallyh blev nedbrottad av Cairnterriern Sigge och höll på att tappa humöret. Då blev det dags att bryta leken och gå in.


En lång fikarast och teorilektion där alla utmattade hundar tränas att ligga still. Kursen avslutades med förhör på hemläxan , tass på musmatta. Inga problem med en pumi!

Nästa veckas uppgift verkar svårare..putta boll..utan att ta den och springa iväg.

Inga kommentarer: