söndag 3 februari 2008

Sämst i klassen?

På morgonpromenaden mötte vi damen med "värstinghunden", nån slags korsning med inslag av varghund. Szallyh hade hemskt kul, det blev förstås ganska tuffa tag med en så stor hund. Under tiden berättade matten att hon var inkallad till tinget för att hunden rymmt in till nån granne och bitit deras hundar. Men det var givetvis fel enligt henne... Lite kusligt kändes det i alla fall.



Szallyh blev så upphetsad av leken , så när vi kastade lite boll efteråt, råkade bita (rispa) mig i fingret så blodet droppade. Hon har brutit yttersta spetsen av en hörntand och den är vass som en kniv.
I lördags började valpkursen. Klassen består av en flock med Cairnterrier, en Holländsk vallhund och en pytteliten Dvärgschnauser.
Först på schemat koppelträning. Att gå i koppel är pest, skall man dessutom ha andra roliga hundar intill som man dessutom inte skall ha ögonkontakt med är det över vad vårt ekipage klarade. Sen lite fika inne med en speedad Pumi...
Sen en uppgift som passade Szallyh, "inklickning" en sympatisk övning som går ut på att man matar hunden med godis efter varje klick med "klickern" Den övningen klarade hon bäst.
På kvällen testade vi klickern och lärde ut "trampa". Oj vad snabbt hon fattar.

Inga kommentarer: