tisdag 25 mars 2008

Glad Påsk

Väderprognosen var usel för en skåneresa, storm och snövarning. Vi åkte en dag tidigare än planerat för att undvika problemen. Szallyh gillar att ligga i buren bak i bilen, så resan gick i ett svep till Helsingborg.
Inget kul ställe för en hund från landet. Visserligen otroligt många nya dofter, men många förbudsskyltar och koppel på hela tiden. Två oroliga nätter med nattvandringar i isande blåst och snöslask.
På väg till Malmö hade vi planerat in en vacker strandskogsvandring, men när vi kom till det utpekade stället rådde det koppeltvång. Det fick bli en kortis i Löddeskogen istället.

Malmö var också fullt av spännande dofter och hundar på avstånd. Bra för Szallyh att se så mycket folk att man inte ens kunde tänka tanken att rusa fram och hälsa. Natten var jobbig. Hyreshuset var fullt av spännade ljud. Vi var ute kl 2 på natten och folklivet var större än värsta lördagsrusningen en lönehelg i Mörbylånga. Efter flera skall och tidig, tidig morgonpromenad for vi till Ribban, Malmös riviera. Där har man ett helt fält reserverat för lösspingande hundar. Nåt som passar Szally som hund i handsken.


Hon blir lite förvånad när vi släpper henne och det bär snabb av mot några labradorer. Hon leker en stund och kommer sedan till oss. Snabbt fylls fältet i det vackra vädret av hundar hussar och mattar. Små grupper med hundar som leker. Szally söker sig gärna till lite större hundar som hon utmanar på snabbspring! Hon rusar och tvärvänder och lägger sig och väntar på förföljarna. En rottveiler morrar missnöjt att han inte hinner med. En lapphund halker omkull i en lerpöl. Ibland blir det lite läskigt, som när en snabbare shäfer jagar henne i hasorna. Då skriker hon lite för säkerhets skull.








Med utmattad, skitig och lycklig hund, lämnar vi Ribban för dusch och hemresa.

Inga kommentarer: