torsdag 3 april 2008

Stad och alvar

Valpkursen flyttade till stan. Jag kände svetten under armarna redan innan. Massor med yra valpar, tuggummin, ställen olämpliga att förorena och massor av människor att hälsa på. Vi träffades på centralstationen och satte hundarna i "ryggsäcken" (mellan knäna med ett stadigt grepp om halsbandet och lugna klappar på bringan) Det är en ställning som inte Szally gillar utan hon ålar sig ut och lägger sig framför, gärna på rygg. Efter uppsamlingen vandrade vi till trafikanternas förvåning genom väntrummet ut på stan. Det funkade ganska bra. Szallyh har bara så förtvivlat bråttom när det är hundar före. Efter att ha bajat på stortorget blev det genast mycket lugnare. Szallyh gick så fint bredvid utan att dra eller bli upphetsad av allt omkring henne.

Söndagspromenaden gjorde vi vid Penåsa alvar. Ett helt underbart vackert ställe. Blåsipporna färgade marken mörkblå och solen värmde. Vi följde den gamla järnvägsbanken en bra bit.
På tillbakavägen upptäckte Szallyh dom underbara vattensamlingarna och jag fick en blöt och lycklig hund att ta hand om.



Inga kommentarer: